Käyttäjätietojen tuonti

Updated on 19.10.2022

Barracodeen on mahdollista tuoda käyttäjätiedot ulkoisesta järjestelmästä. Tuontiin käytetään REST rajapintaa missä lähdejärjestelmä lähettää tiedot JSON-muodossa Barracodeen.

Rajapintaa on tarkoitus käyttää reaaliaikaisesti, eli käyttäjätunnuksen tiedot tulisi lähettää kun uusi käyttäjä luodaan tai käyttäjän tietoja päivitetään. Muutetun käyttäjän tiedoista täytyy aina tuoda kaikki tiedot, vaikka vain esimerkiksi sukunimeä olisi muutettu.

Tuetut muodot ovat:

  • – Nepton henkilötiedot – Jos haluat ottaa käyttäjätietojen tuonnin Neptonista käyttöön, lue rajapintatunnisteiden perustamisen ohje täällä ja käyttöönoton ohje täällä.
  • – JSON APIJSON API standardia noudattava muoto. Rajapinnassa käytetään omaa kustomoitua laajennosta.

Jotta voit tuoda käyttäjätietoja Barracodeen, sinun tarvitsee luoda rajapintatunniste. Rajapintatunnisteista voit lukea lisää täällä.

Tuotavien käyttäjien rajaus

Barracodeen täytyy määrittää, minkä lähdejärjestelmän roolien käyttäjät tuodaan. Tämä onnistuu Barracode asetuksista.

Valmiina vaihtoehtoina tarjotaan Neptonin oletusrooleja, mutta oman vaihtoehdon voi myös kirjoittaa.

Ylläpitäjien asettaminen tuonnissa

Käyttäjätuonnilla on myös mahdollista asettaa käyttäjätunnuksia ylläpitäjiksi. Tämä tapahtuu lähdejärjestelmän roolien perusteella. Jos yhtäkään roolia ei ole asetettuna, tätä ei aseteta käyttäjätuonnin yhteydessä ja ylläpitäjät täytyy asettaa manuaalisesti.

Tekninen kuvaus

Rajapinnan OpenAPI-kuvauksen pääsee näkemään Barracode asetuksista löytyvästä linkistä. Voit lukea lisää Barracode asetuksista täällä.