Roolien / käyttöoikeuksien hallinta

Updated on 19.10.2022

Roolien / käyttöoikeuksien hallinta Barracodessa onnistuu päävalikosta kohdasta Työntekijät > Roolit. Työntekijälle annetut roolit määrittelevät työntekijän käyttöoikeudet.

Huom! Oletuksena rooleja voi hallinnoida vain ylläpitäjä.

Roolilista

Roolilista näyttää oletuksena kaikki roolit aakkosjärjestyksessä.

Rooleja voi myös hakea pikahakukentällä, joka hakee rooleja listassa näytettävistä tiedoista.

Jos roolien haussa tarvitsee yksityiskohtaisempia hakukriteerejä, pikahaun sijaan tulee käyttää mukautettua hakua. Mukautetusta hausta voit lukea lisää täällä.

Roolin luonti

Uuden roolin luonti onnistu otsikon vieressä olevasta ”Uusi rooli” napista.

Perustiedot

Roolin perustietoina on vain roolin nimi ja kuvaus.

Oikeudet

Roolin antamat oikeudet voi määrittää tässä kohtaa.

Kaikki oikeudet ovat oletusmäärityksillä, eli ympäristön oletusoikeuksilla. Yksittäisen oikeuden muuttaminen onnistuu valitun oikeuden tyypistä hiirellä:

Jos työntekijällä on yksi rooli valittuna, hänellä on samat oikeudet kuin roolilla itsellään. Jos haluat tietää, miten useampi rooli työntekijällä määrittää työntekijän oikeudet, voit lukea siitä lisää täällä.

Roolin tiedot

Roolin tiedoista näkee roolin luonnissa tai tietojen muuttamisessa annetut tiedot sekä käyttöoikeudet. Tämän lisäksi nähtävissä on milloin rooli on luotu ja milloin roolin tietoja on viimeksi muutettu.

Sivulla näkee myös, millä työntekijällä on kyseinen rooli. Näkymästä voi myös valita työntekijöitä, joille rooli annetaan tai poistaa rooli työntekijöiltä.

Roolin tietojen muuttaminen

Roolin tietojen muuttaminen onnistuu roolin tietojen katselunäkymästä, otsikon vieressä olevassa napista ”Muokkaa”.

Napista avautuva näkymä on samanlainen kuin roolin luonnissa.

Paluu listaukseen

Listaukseen palaaminen onnistuu otsikosta. Otsikon ”Roolit” on linkki listaukseen. Jos sinulla oli listauksessa haku kun esimerkiksi avasit roolin tiedot, tämä haku on edelleen tallella.

Roolin poisto

Huom! Roolin poistoa ei suositella sillä poistettua roolia ei saa palautettua. Poistettu rooli vaikuttaa myös niiden työntekijöiden oikeuksiin, jotka siihen kuuluivat.

Roolin poisto onnistuu roolin tietojen katselunäkymästä, otsikon vieressä olevasta napista ”Poista”.