Laskurivien ja tarjousrivien muokkaus

Updated on 19.10.2022

Laskurivien, toistuvien laskujen laskurivien ja tarjousrivien muokkaus ei eroa toisistaan ja toimii samalla tavalla.

Toiminnot

Toiminnot laskuriveihin liittyen näytetään laskurivien yläpuolella kohdassa ”Toiminnot”

Käänteinen alv

Tämä tarkoittaa, että lasku luodaan rakennusalan käännetyllä arvonlisäverovelvollisuudella (AVL 8 c §). Voit lukea lisää käännetystä arvonlisäverovelvollisuudesta Verohallinon ohjeesta täällä.

Vaihtoehto ei oletuksena ole saatavilla. Jos haluatte laskuttaa käänteisellä arvonlisäverovelvollisuudella, ottakaa yhteyttä.

Näytä alv 0% hinta riveillä

Valinta tarkoittaa sitä, että laskurivit hinnat näytetään verottomina ja kokonaissumman erittelyssä näytetään arvonlisäveron määrä mitä verottomaan kokonaissummaan lisätään. Tämä on oletuksena valittu.

Kuluttaja-asiakkaita varten voidaan valita, että laskuriveillä näytetään verolliset hinnat ja kokonaissumman erittelyssä näytetään mikä on arvonlisäveron määrä kokonaissummasta. Huomioithan, että valinnan vaihto voi vaikuttaa laskurivien summien sekä arvonlisäveron määrän pyöristykseen ja laskun kokonaissumma voi tämän takia muuttua.

Aseta kaikkien rivien alv

Valinnalla voidaan vaihtaa kaikkien rivien arvonlisäveroprosentti. Rivien arvonlisäveroprosentti vaihtuu vain jos kentän valinnan arvoa muutetaan.

Rivit

Rivin lisääminen

Rivin lisäys onnistuu ”Lisää rivi” napista. Nappi lisää normaalin rivin.

Riville voi syöttää:

 • – Nimikkeen
 • – Määrän
 • – Yksikön – Valittavat yksiköt ovat verkkolaskun semanttisen mallin ja PEPPOL-standardin mukaisia. Jos tarvitsemasi yksikkö puuttuu listalta, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.
 • – Yksikköhinnan
 • – Alennusprosentin
 • – Verokannan – Valintoina on Suomessa käytettävät verokannat

Huom! Lisätty rivi ei ole verkkolaskutuksen semanttisen mallin mukainen jos tuotekuvauksen pituus on pidempi kuin 100 merkkiä. Jos verkkolaskun vastaanottaja vaatii laskut semanttisen mallin mukaan, tuotekuvaukset täytyy pitää lyhyinä. Voit lukea lisää verkkolaskun semanttisesta mallista täällä.

Tekstirivin lisääminen

Tekstirivin lisäys onnistuu ”Lisää tekstirivi” napista. Nappi lisää rivin, jolle voi kirjoittaa vain tekstiä. Hintaa tai määrä ei tekstiriville voi antaa.

Huom! Tekstirivit eivät ole verkkolaskutuksen semanttisen mallin mukaisia. Jos verkkolaskun vastaanottaja vaatii laskut semanttisen mallin mukaan, tekstirivejä ei voi käyttää. Voit lukea lisää verkkolaskun semanttisesta mallista täällä.

Tuotteen lisääminen riville

Tuotteen voi lisätä riville kirjoittamalla osan tuotteen nimestä. Tämä avaa alasvetovalikon, josta voi valita tuotteen.

Tuotteen valitseminen alasvetovalikosta asettaa seuraavat tiedot laskuriville:

 • – Rivin koodi
 • – Rivin nimike
 • – Yksikkö
 • – Veroton yksikköhinta
 • – Verokanta

Tuotteiden hallinnasta voit lukea lisää täältä.

Rivin tuotelinkityksen poisto

Kun rivillä on linkitys tuotekannassa olevaan tuotteeseen, rivin tuotekuvauksen vieressä näytetään poistonappi

Rivin tietojen muuttaminen ei poista linkitystä tuotteeseen ja se onnistuu vain poistonapilla. Poistonapin painaminen ei muuta rivin tietoja, se poistaa vain linkityksen tuotekannassa olevaan tuotteeseen.

Rivin siirtäminen

Rivin siirtäminen onnistuu vetämällä niitä hiirellä nimikkeen vasemmalla puolella olevasta solusta.

Rivin poistaminen

Rivin poistaminen onnistuu klikkaamalla rivin oikeassa laidassa olevaa roskakoria.

Rivin poistoa ei voi peruuttaa ja se vahvistetaan omalla vahvistusikkunalla.

Rivien tallentaminen

Rivien tallennus onnistuu sivun alalaidassa olevasta ”Tallenna” napista. ”Peruuta” nappi peruuttaa rivien muokkauksen ja palaa laskun, toistuvan laskun tai tarjouksen tietoihin.

Napin painallus antaa tallennuksesta oman vahvistusikkunan ja ikkunan sulkeminen ohjaa takaisin laskun, toistuvan laskun tai tarjouksen tietoihin.