Microsoft kirjautuminen

Updated on 19.10.2022

Barracodeen on mahdollista asettaa kertakirjautuminen Microsoft tunnuksilla. Kertakirjautuminen käyttää OAuth 2.0 tekniikkaa.

OAuth applikaation luominen

Käyttääksesi Microsoft kertakirjautumista, sinun tarvitsee luoda applikaatio Microsoft Identity Platformiin. Löydät Microsoftin omat ohjeet englanniksi täältä.

Applikaatio täytyy luoda seuraavilla tiedoilla:

  • – Name – Kuvaava nimi, esimerkiksi ”Barracode SSO”
  • – Redirect URI – Sinun on lisättävä tähän Barracoden paluuosoite Microsoftiin tunnistautumisen jälkeen. Paluuosoitteen tyyppinä on ”Web”. Saat paluuosoitteen Barracode asetuksista, kohdasta ”OAuth 2.0 asetukset”. Voit lukea lisää Barracode asetuksista täältä.

Kun olet luonut Applikaation, sinun tarvitsee luoda sille Client secret. Muista ottaa application (client) ID ja client secret ylös.

Kertakirjautumisen ottaminen käyttöön Barracodessa

Jotta kertakirjautuminen on käytössä, sinun tarvitsee syöttää OAuth application (client) ID:n tunnus (client ID) ja salasana (client secret) Barracode asetuksiin.

Jotta henkilö pystyy kirjautumaan Barracodeen käyttäen Microsoft-kirjautumista, hänen sähköpostiosoitteensa täytyy olla sama kuin Microsoft-tilin sähköpostiosoite tai hänen Microsoft-tilin sähköpostiosoite täytyy lisätä henkilön Single sign-on asetuksista.

Voit lukea lisää käyttäjätunnuksien hallinnasta täällä.

Kun kertakirjautuminen on asetettuna, kirjautumissivu antaa mahdollisuuden kirjautua käyttäen kertakirjautumista. Tämän lisäksi kirjautumineen voi käyttää suoraa kirjautumislinkkiä Barracode asetuksista.