Kaksivaiheinen tunnistautuminen

Updated on 19.10.2022

Barracodessa on mahdollista käyttää kaksivaiheista kirjautumista ja sen käyttäminen on vahvasti suositeltavaa.

Suositeltuja tunnistautumissovelluksia:

  • – Google Authenticator – Voit ladata sovelluksen Android-puhelimeen täältä ja iPhone-puhelimeen täältä.
  • – Microsoft Authenticator – Voit ladata sovelluksen Android-puhelimeen täältä ja iPhone-puhelimeen täältä.
  • – LastPass Authenticator – Voit ladata sovelluksen Android-puhelimeen täältä ja iPhone-puhelimeen täältä.

Myös melkein mikä tahansa muu TOTP-standardia tukeva tunnistautumissovellus käy.

Voit myös käyttää sähköpostia kaksivaiheiseen kirjautumiseen. Sähköpostia käytettäessä saat sähköpostiisi kertakäyttöisen kirjautumiskoodin sisään kirjautuessasi.

Huom! Kaksivaiheista kirjautumista ei käytetä jos kirjaudut sisään käyttäen kertakirjautumista. Jos käytät kertakirjautumista, suojaa kertakirjautumiseen käyttämäsi tili kaksivaiheisella tunnistautumisella. Kertakirjautumisesta voit lukea lisää täältä.

Kaksivaiheisen kirjautumisen käyttöönotto

Kaksivaiheisen kirjautumisen voi ottaa käyttöön omien tietojen hallintasivulta. Sivun löytää oikean yläkulman profiilivalikosta > Omat tiedot.

Sivulla on oma osio kaksivaiheiselle kirjautumiselle, josta voit ottaa sen käyttöön joko tunnistautumissovelluksella tai sähköpostivahvistuksella.

Tunnistautumissovellus

Tunnistautumissovelluksen käyttöönotto avaa seuraavanlaisen ikkunan:

Käyttöönotto tapahtuu seuraavilla toimenpiteillä:

  1. Skannaa ruudulla oleva QR-koodi tunnistatumissovelluksessasi
  2. Kirjoita tunnuksesi salasana
  3. Kirjoita tunnistautumissovelluksen antama koodi

Vahvistamisen jälkeen sinua pyydetään tallentamaan palautuskoodi. Palautuskoodi on tärkeää ottaa talteen, sillä sen avulla pääset kirjautumaan tunnuksellasi sisään jos olet kadottanut puhelimesi tai pääsyn tunnistautumissovellukseesi. Säilytä palautuskoodia turvallisessa paikassa.

Sähköpostivahvistus

Sähköpostivahvistuksen käyttöönotto avaa seuraavanlaisen ikkunan:

Ikkunan avaamisesta noin minuutin sisään sinun pitäisi saada kertakäyttöinen koodi sähköpostiosoitteeseesi. Tämän jälkeen voit ottaa sähköpostivahvistuksen käyttöön kirjoittamalla tunnuksesi salasanan ja saamasi kertakäyttöisen koodin.

Vahvistamisen jälkeen sinua pyydetään tallentamaan palautuskoodi. Palautuskoodi on tärkeää ottaa talteen, sillä sen avulla pääset kirjautumaan tunnuksellasi sisään, mikäli sinulla ei ole pääsyä sähköpostiisi. Säilytä palautuskoodia turvallisessa paikassa.

Kirjautuminen kaksivaiheisella kirjautumisella

Kun kaksivaiheinen kirjautuminen on käytössä, et pääse kirjautumaan sisään pelkästään käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Käyttäjätunnuksen ja salasanan antamisen jälkeen sinun pitää antaa kaksivaiheisen kirjautumisen koodi.

Jos käytät tunnistautumissovellusta, saat koodin tunnistautumissovelluksestasi. Jos käytät sähköpostivahvistusta, saat kertakäyttöisen kirjautumiskoodin sähköpostiisi noin minuutin sisään.

Ei pääsyä Authenticator-sovellukseen tai sähköpostiin

Jos sinulla ei ole pääsyä Authenticator-sovellukseen tai sähköpostiin jota käytät kaksivaiheisessa kirjautumisessa, voit sisään kirjautuessa syöttää palautuskoodisi kertakäyttöisen koodin sijaan. Palautuskoodin käyttäminen poistaa kaksivaiheisen kirjautumisen käytöstä. Voit lukea lisää palautuskoodista käyttöönotosta.

Jos olet kadottanut palautuskoodisi, pyydä työyhteisösi pääkäyttäjää olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Kaksivaiheisen kirjautumisen ottaminen pois käytöstä

Kaksivaiheisen kirjautumisen voi poistaa käytöstä omien tietojen hallintasivulta, kaksivaiheisen tunnistautumisen alta napista ”Poista käytöstä”

Napin painallus avaa seuraavan ikkunan

Kun syötät tunnuksesi salasanan ja painat ”Poista käytöstä” nappia, kaksivaiheinen kirjautuminen poistuu käytöstä.