Mukautettu haku

Updated on 19.10.2022

Mukautettu haku on käytettävissä isossa osassa Barracodeen tallennetuista tiedoista. Tämä koskee esimerkiksi:

  • – Asiakkaita
  • – Liidejä
  • – Yhteyshenkilöitä
  • – Tuotteita
  • ym.

Mukautettu haku löytyy välilehtenä tietuelistan otsikosta, esimerkiksi asiakaslistauksessa:

Haun periaate on yksinkertaisesti se, että lisäät haluttavat hakukentät ja niille hakuehdot. Kaikkia tietueen tietoja voi käyttää hakuehtoina sekä myös tietueeseen liittyviä relaatioita. Esimerkiksi asiakkaita voi hakea kaikilla asiakkaasta löytyvillä tiedoilla ja asiakkaaseen liittyvillä tiedoilla kuten yhteyshenkilöillä tai sopimuksilla.

Jos asiakkaita halutaan esimerkiksi hakea yhteyshenkilön perusteella, se onnistuu valitsemalla ”Yhteyshenkilöt” hakukenttä ”Lisää hakukenttä” valinnasta. Lisäyksen jälkeen on mahdollista antaa yksi tai useampi hakuehto yhteyshenkilöille. Alla esimerkki hausta, jolla listattaisiin kaikki kahden yhteyshenkilön asiakkaat:

Hakukentät tarjoavat myös erilaisia hakukriteerejä riippuen hakukentän tyypistä. Esimerkiksi asiakkaan nimen haussa olisi seuraavat kriteerit:

Päivämäärätiedossa tai numeerisissa tiedoissa ”Yhtä kuin” vaihtoehdon lisäksi seuraavanlaiset:

Mukautetun haun tallentaminen

Mukautettuja hakuja on myös mahdollista tallentaa. Tämä onnistuu ”Tallenna haku” napista. Tallennetut haut ovat nopeasti käytettävissä pikahaun puolella.

Jos tallennettua hakua haluaa muuttaa tai sen haluaa poistaa, se onnistuu kun tallennettu haku on valittu mukautetun haun listalla.